Blog

Sbírej krásu očima

10. dubna 2024

Sbírání krásy očima je jednoduchá metoda. Je každému k dispozici neomezeně a kdekoliv. Svět není jen tmavé a šedé místo zaplněné starostmi a zlobou.

Jak je to s půstem

24. února 2024

Jaro už je skoro za dveřmi a všude možně na nás vyskakují články o tom, jak se správně detoxikovat. I v tomto ohledu bychom měli pamatovat na to, že každý jsme jiný.

Vzájemné učení

15. února 2024

Možná se to tak může zdát, ale i když si umím většinu dnů užít podle sebe a přinášet si do života radost, není všechno ani zdaleka dokonalé, jak by se mohlo na první pohled zdát.

Navyšujeme vibrace

14. ledna 2024

Navyšování vibrací a rozšiřování vědomí není v zásadě nic zas tak moc složitého. Většina důležitých věcí se v našem životě děje, aniž bychom se o ně museli nějak moc snažit.

Denně trochu slunce

22. listopadu 2023

Mimo to, že bychom neměli zapomínat upřednostňovat sebe před druhými, aniž bychom z toho měli pocit viny, ještě všem doporučuji, aby si každý den dopřáli alespoň trochu slunce.

Emoční harmonizace

6. listopadu 2023

Těžké období občas zažívá každý z nás. Naše myšlenky se plní melancholii a smutkem. Bohužel je to nevyhnutelná součást lidské existence, ale možná je to dobře.

Ájurvéda a deprese

27. října 2023

Možná je to tím, že začal podzim, možná je to dobou v jaké žijeme, ale slova jako deprese a úzkost slyším častěji a častěji.

Co je duchovní rozvoj

26. října 2023

Duchovní rozvoj je něco, co nám život nesmírně obohacuje. Dává našemu životu smysl i hloubku.

Něco málo o lymfě

22. října 2023

Lymfa je pro naše tělo velmi důležitá. A čím víc masíruji, tím víc pozoruji, kolik žen má v tomto směru problém a ptají se mě, co s tím.

Ritucharya

20. října 2023

Ájurvéda má soubor doporučení pro roční režim. Co a jak pro každou dóšu zvlášť se dozvíte právě v tomto článku.

Dincharya

15. října 2023

Rovnováhy v našem zdraví docílíme pomocí zvyků, které si nejlépe osvojíme, jakmile je zařadíme do našeho denního režimu.

Ájurvéda a zdraví

8. října 2023

Zdraví se dle ájurvédy nejsnadněji definuje slovem rovnováha. A na každém z nás je, abychom tuto rovnováhu v našem těle podporovali.

Ájurvéda a koření

30. září 2023

Jedním z nejúčinnějších a zároveň nejjednodušších způsobů, jak kladně ovlivnit naše zdraví je užívání koření.

Pitta

25. září 2023

Pitta nám vládne v teplém jaře a létě. Skládá se z ohně a vody. Má na starosti přeměnu, a proto řídí metabolismus.

Kapha

24. září 2023

Kapha k nám přichází koncem zimy, ale vládne i na jaře. Je fyzickým základem pro energii ostatních dóš.

Váta

23. září 2023

Právě jsme vstoupili do podzimu a to je čas, kdy začíná vládnout Váta.  Je to nejdominantnější dóša ze všech, protože je nejrychlejší.

Základní princip ájurvédy

5. září 2023

Princip o třech dóšách je velice obsáhlé téma, tak se na něj pojďme podívat trochu blíž.

Ájurvéda a elementy

3. září 2023

Každý člověk je jiný, to je nám všem asi jasné. Ale přemýšleli jste někdy, proč to tak je?.

Co je ájurvéda

30. srpna 2023

Ájurvéda je všude kolem nás. Je to učení o tom, jak žít co nejvíc zdravě, naplněně a smysluplně.

Co takhle Abhyanga

20. srpna 2023

Abhyanga doslova znamená pomazávání olejem, které díky silným antioxidačním účinkům lépe vážou toxiny a snadněji je odvádějí z těla.

Harmonizační nástroje

13. srpna 2023

Povědomí o tom, že hudba má léčivé účinky na naše tělo i mysl mezi lidmi sílí. Ano, je to tak.

Co je to Awakening

8. srpna 2023

Awakening je o celkové harmonii těla i mysli. Dokáže tělo uvolnit a zároveň v něm rozproudit blahodárnou životní energii.

Kdo teď vlastně jsem?

5. srpna 2023

S příchodem mého nového poslání v oblasti relaxace a harmonizace těla se mě lidé čím dál častěji ptají: Jak bys označila, to co děláš?

A jak to bylo dál?

3. srpna 2023

V létě minulého roku mi často přicházela na mysl jedna známá kniha. Moc se mi do jejího čtení nechtělo. Už jsem ji totiž četla:-).

Co jsem poslední roky dělala

1. srpna 2023

Možná jste zaznamenali, že jsem poslední dva a půl roku nebyla vůbec veřejně aktivní. Určitě si zasloužíte malé vysvětlení....

Slunovrat

14. prosince 2020

Už je skoro tady. Klepe na dveře. Vnímáte jeho sílu? Co pro vás tento svátek znamená? Nedávno mě šokovalo zjištění, že někteří mí blízcí nemají o tomto magickém a důležitém svátku ani ponětí...

Co přináší podzim

11. listopadu 2020

Občas si člověk připadá, že příliš dlouho přešlapuje na jednom místě. Nemůže se hnout dál. Neví kudy kam. Stojí na křižovatce. Přemýšlí o možnostech. Je bezradný. Má pocit, že se ztratil.

I sdílená radost se může násobit

31. října 2020

Prožila jsem zase pár krásných týdnů. Vím, že lidé mají rádi více špatné zprávy, ale nic takového pro vás samozřejmě nemám;-)...

Léto je pryč

30. září 2020

Někteří z vás si možná všimli, že jsem se na několik měsíců odstřihla od online světa. Mnozí mi psali a ptali se, co se mnou je? Kam jsem se ztratila? Bát se o mě ale určitě nemusíte:-)...

Plamen duše

6. června 2020

Něco ve mně hoří. Nevím, co to je? Ale jedno vím jistě, je to stále silnější… Ráda chodím do lesa na procházky. To pro vás asi není nic nového, jenže čím dál častěji se potuluji úplně sama. Poslouchám, jak zpívají ptáčci. Dívám se, co kde kvete.

Kde se vzala moje láska ke knihám

20. března 2020

Kdysi v dětství jsem objevila svůj vlastní svět fantazie. Utíkala jsem do něj dost často. Ve skutečnosti to bylo při každičké sebemenší příležitosti.

Jaro je tady

24. února 2020

Dnes je jeden z těch úžasně nádherných dnů, které povzbudivě hlásají blížící se příchod jara. Jsme teprve na konci února, ale už je příjemně teplo. S trochou štěstí můžeme v lese narazit i na první rozkvetlé kytičky...

Kdo si hraje, nezlobí

6. ledna 2020

Dnes máme svátek Tři králové. Mimo to, že k nám chodí děti a zpívají nám u dveří známou píseň My tři králové jdeme k vám, štěstí, zdraví vinšujem vám…. 

Změna plánu

20. listopadu 2019

Dnešní plán byl: Zajet si s kamarádkou na výlet. Ale jak už to bývá, dělat plány se nevyplácí. Teda aspoň někdy. Kamarádka to na poslední chvíli zrušila. Nevadí;-)...

A život jde dál

10. října 2019

Někdy najdeme na naší cestě životem osobu, od které se nám vůbec nechce. Může to být někdo velmi významný či vzácný. Představa, že už ji nikdy víckrát nespatříme, nás bolí u srdce.

Letem světem za dobrodružstvím

22. září 2019

Jupííí, končí prázdniny! Takhle jsem se radovala první zářijový den. Proč? Není to tak, že by se mi prázdniny nelíbily.

Matky a rody v nás

31. srpna 2019

Zase to zavání toulkami do minulých životů, že ano? Jo, vím o tom:-). Minulé životy mě jednoduše fascinují. Je v nich tolik poučení, že se jim jen těžko můžu vyhnout.

Biomanželka

18. srpna 2019

Je léto a prázdniny k tomu. Pro většinu z nás doba odpočinku a pohody. Děláme i činnosti, na které během roku zapomínáme. Přesto si i v teplých měsících najdu čas na čtení:-).

Pouto z daleké minulosti

2. července 2019

Sedím na břehu moře a dívám se do vln. Nasávám slanou vůni, poslouchám všechny zvuky kolem a přivádím se ke klidu. Překrásné zážitky uplynulého dne nechávám za sebou. Jenže pak se z hloubi srdce vynoří vzpomínka.

Setkání s knihou Kurandera

28. května 2019

Byl takový ten hodně upršený den. Dívala jsem se z okna. Trávník a všechno kolem bylo až nezvykle sytě zelené. Připadalo mi to, jako když upravujete fotku a přidáváte živý filtr.

Přijmi samu sebe, ať už jsi kdokoliv

24. března 2019

Možná jste někdy zažili ten podivný pocit jinakosti. Možná jste se někdy sami sebe ptali, cože to s vámi vlastně je? Okolí vás nechápalo, snažilo se vás tlačit někam, kam se vám vůbec nechtělo. Dobrá zpráva je, že jiných lidí přibývá:-).

Radosti běžného dne

5. února 2019

Dnešek byl velmi mrazivý den, ale stejně jsem se rozhodla si ho báječně užít:-). Jakmile syn odešel do školy, zamířila jsem do nedaleké cukrárny. Měla jsem tam totiž sraz s kamarádkou. Brzy po příchodu se náš stůl zaplnil šálky s voňavou kávou a lahodným domácím štrúdlem. Navozovalo to ve mně dojem dokonalé zimní snídaně.

Vrána k vráně sedá

9. ledna 2019

Už jste někdy přemýšleli, proč máte kolem sebe lidi, kteří jsou vám v mnohém podobní? Ano? Všimli jste si toho zázraku? Tato myšlenka mě oslovila v dalším úžasném příběhu, který jsem zrovna dočetla. Posledních pár večerů jsem totiž strávila se Sárou.

Být spolu

21. prosince 2018

Dnes je slunovrat. Jaký to mocný a zvláštní den. Ještě nikdy jsem o žádném slunovratu tolik věcí nečetla. Tentokrát se ke mě informace hrnuly ze všech stran. Jako by se v lidech něco probouzelo. Jako by chtěli všichni znát tajemství života na zemi. Transformace. Další slovo, které dýchalo skrze všechny články.

Každý to má jinak

30. listopadu 2018

Nedávno se mi jedná kamarádka svěřila, že má docela dost knížek. To by asi nebylo nic zvláštního, jenže ona skoro žádnou z nich nečetla. Z jejího přiznání jsem poznala, že je jí to líto. Nicméně ani tak si na čtení nebyla schopna vyčlenit čas. A to vím, že v jejím případě by to zas takový problém být neměl.

Zlomené srdce

7. listopadu 2018

Něco takového v životě překvapilo asi každého z nás. Možná patříte mezi ty lidi, kteří tuto bolestnou záležitost už úspěšně překonali. Možná však patříte k těm ostatním, jež jsou v této situaci čerstvě a nevědí co dělat. I moje srdce už bylo samozřejmě několikrát zlomené.

Deset přání

19. října 2018

Uff… tak tato kniha mi dala vážně zabrat… ale v tom nejlepším možném smyslu:-). Není u mě zvykem, že nějakou knihu čtu déle než týden… a tahleta mi byla v patách dokonce celý měsíc. Asi to tak mělo být. Asi jsem ji měla číst pěkně pomaloučku polehoučku. 

Můžeš vše, co chceš

24. září 2018

Dnes prší. Co myslíte? Může mi něco takového vadit? Ne, rozhodně ne. Prostě nastal čas strávit nějaký čas doma. Výlet do přírody jsme naštěstí zvládli včera, takže proč ne? Beru cokoliv, co mi život nadělí:-). Mám novou knížku od Katy Yaksha. Těším se na ni. Hned, jak vypravím syna do školy, se dávám do čtení.

Objevování fascinujícího světa

17. září 2018

Školní rok začal už před pár dny, ale teprve teď cítím, jak se vše kolem uklidňuje. Dnes jsem si vyjela na kole. Nikde ani človíčka. Zase se mně zachtělo podívat se k řece. Nedávno jsem tam přece měla tak úžasný zážitek. Vzpomínáte na můj minulý článek?

Velkej obývák

1. září 2018

Když jsem včera večer odcházela ven, myslela jsem si, že to bude jen na pár hodin. Šla jsem na večeři s kamarádem. Ale život je samé překvapení. A to se mi na něm vážně líbí. Častokrát vám přihraje do cesty něco, co by vás ani ve snu nenapadlo.

Příběh duše

19. srpna 2018

Je velmi příjemné ráno. Snídám na zahradě. Vůně kávy se prolíná s vůní kolem rostoucích květin. Ptáčci zpívají. Připadám si jako na koncertě. Lehký větřík si pohrává s korunou stromu, jenž je dominantou naší zahrady. Koukám také na rosou pokropený trávník. Duhové kapičky vody se nádherně třpytí.

Moje velká vášeň

8. srpna 2018

Dnes nastal čas prozradit, co mě baví a naplňuje štěstím. Jak mnozí tušíte jsou to knihy. Nicméně není to tak zdaleka všechno. Kromě knih, fantazie a snění je toho ještě mnohem více:-). Tak třeba můj život. Mám ho moc ráda. Baví mě. Teda alespoň většinou:-). Nikam se nehoním, prostě se snažím užívat si vše, co přijde.

Jednosměrná jízdenka

10. července 2018

Začínají prázdniny. Slunce svítí. Obloha je čistá jako nepopsaný list papíru. Za tím se určitě skrývá nějaký pěkný zážitek. Kdo ví, co mě dnes potká. Uvidíme:-). Hned po snídani vyrážíme se synem a jeho kamarádem na naše oblíbené koupaliště ve Slavkově. Je to kus světa, kde vládne klid a úžasná pohoda.

Z písku a popela

1. července 2018

To je další úchvatná kniha, která na mě zapůsobila svým velmi silný příběhem. Příběhem, který se odehrává v Itálii. Ano, zase ta Itálie. Já ji prostě miluju:-). Zpočátku knihy je děj zasazený do Florencie. Do kouzlem prosyceného města, které v této zemi nemůžete v žádném případě vynechat.

Experiment

17. června 2018

Dnes bych se s vámi chtěla podělit o dost úsměvný zážitek z knihy A objevíš poklad, který v tobě dřímá. Napsal ji můj oblíbený autor Laurent Gounelle. Tento spisovatel je důkazem toho, že osobní růst může probíhat i dosti humorným způsobem. Učit se od tohoto člověka je prostě zábava.

Naděje

3. června 2018

Během cesty za mým snem o vydávání svých vlastních knížek, jsem musela také samozřejmě řešit, jak budou obálky mých knih vypadat. Měla jsem jistou představu. Romantickou, uklidňující a nádherně hřejivou pro duši. A hlavně barevnou. Veselé optimistické barvy totiž opravdu miluju:-).

Loving Vincent

27. května 2018

Film, který mě opravdu chytil za srdce. Hluboce se klaním všem, kdo se na něm podíleli. Život umělců mě vždycky fascinoval. Jsou to velmi svobodomyslní lidé. Jdou si svou vlastní cestou. A to i tehdy, že je jen málokdy jednoduchá.

Velké finále

20. května 2018

V minulém článku jsem psala, že jsem se skrze čekání na své vysněné webovky učila trpělivosti. To je rozhodně velká pravda, jelikož ani tady má cesta k nim rozhodně neskončila. Čekání pokračovalo dál:-). Tento čas jsem však využila k napsání pár článků a také další knihy.

Pokračování mé cesty

13. května 2018

Asi jste zvědaví, komu jsem si o tu pomoc řekla. Znám hodně lidí, opravdu hodně skvělých a obětavých lidí, kteří mi moc rádi se vším možným pomůžou. Jenže grafika mám ve svém okolí jen jednoho. Mého manžela. Toho manžela, který mě kdysi opustil, ale který by mě naštěstí nikdy neopustil ve chvílích, kdy potřebuji s něčím pomoct.

Kousek mé cesty

6. května 2018

Když jsem dopsala svoji první knihu, napadala mě pořád znovu a znovu jedna a ta samá otázka. Co dál? Docela dost dlouho trvalo, než jsem vlastně o mém psaní dokázala někomu říct. Jo, můj syn to věděl, ale jinak nikdo. Nakonec se mým prvním čtenářem stala moje kamarádka Evička. Dušička, která mi vždycky rozumí:-).

Filozof, který nebyl moudrý

15. dubna 2018

Nezklamala ani tato kniha. Laurent Gounelle je můj oblíbený francouzský spisovatel. Jeho poučné příběhy vážně miluju:-). Tentokrát jsem se skrze jeho knihu dostala do prostředí hlubokých Amazonských pralesů. Mezi indiány, kteří měli zažít obrovské utrpení.

Sobotní ráno

2. dubna 2018

Začíná víkend. Moje milované děťátko vyspává pěkně dlouho. Rád totiž ponocuje. A tak stejně jako každou sobotu dospává to, co nestihl naspat přes týden. Někdy klidně až do oběda. Něco takového já nikdy neuměla, ale s radostí mu to dopřávám:-). A jak trávím sobotní ráno já?

Moje krásné dětství

20. března 2018

Je ráno, docela dost brzy. Spát se mi už nechce. Slyším, jak venku prší. Dnešek bude prostě takový ten den, kdy si uvaříte čajíček, zachumláte se pod deku, vezmete si knížku a ponoříte se do děje, který tam na vás čeká. Takže, i když nesvítí sluníčko, má dušička se zase raduje:-).

Proč

12. března 2018

Dnes mě napadlo, že bych vám mohla prozradit, proč vlastně dělám to, co právě dělám. Myslím tím psaní knih a sdílení článků na internetu. A víte, na co jsem přišla? Zrovna sedím v trávě u rybníka v Jedovnicích. Je to jedno z mých oblíbených míst, které v blízkosti domova velmi ráda navštěvuji. Začíná jaro.

Hledání pravdy

22. února 2018

Tentokrát je můj článek o knize Dívka, která nepřestala věřit pohádkám. Krásný název, nemyslíte? Takový pohádkový, že? A přesně takový příběh se v této knize odehrává. Já jsem takový typ ženy, která pohádky a romantiku docela často vyhledává. Ale samozřejmě mám ráda i knihy o všem krásném, co na světě je.

Štěstí, láska, čokoláda

14. ledna 2018

Po přečtení tohoto příjemného a velice inspirativního příběhu mě napadá jediné. Je vůbec možné, abych si byla s hrdinkou této knížky tak moc podobná? Připadá mi to až neuvěřitelné. Ale je to pravda. Také jsem byla kdysi zklamaná ze svého života a všechny problémy zajídala čokoládou.

Život je sbírka okamžiků

30. prosince 2017

Ano, právě okamžiky tvoří náš život. Je jen na nás, jaké si ve vzpomínkách vybereme. Já mám tu výhodu, že se umím radovat i z těch nejobyčejnějších. A díky tomu mám ze svého života tak velkou radost:-). A jak to máte vy? Umíte se těšit z vašich prožitých okamžiků? Co třeba právě teď?

Nejprostší radost

20. října 2017

Je krásný podzimní den. Slunce se na obloze střídá s mraky. Někdy jsou bílé jako beránci, někdy zase temné, jako by mělo začít každou chvíli sněžit. A ten vítr. To je opravdová síla. S uchváceným výrazem ve tváři se dívám skrze okno na zahradu. Pozoruji, jak se všechny stromy a květiny poddajně ohýbají. Nemají s tím vůbec žádný problém.

Náhoda života

30. srpna 2017

Je krásný teplý večer. Možná jeden z posledních, protože letní prázdniny už zase končí. Teď je mi to možná trochu líto, ale vím, že je to potřeba. Taky vím, že i podzim může být v mnohém nádherný. Teď ale zpátky k našemu večeru. Sedím s kamarády venku na zahradě, na stole hoří svíčka...

Muž, který chtěl být šťastný

26. června 2017

Možná většina z vás ví, co se pod tímto názvem skrývá. Kdo nemá ponětí, je to název další knihy, kterou napsal Laurent Gounelle. A opět je naprosto perfektní:-). Tentokrát jsem se rozhodla, že vám knihu přiblížím jen skrze pár silných myšlenek. Myslím, že si podle nich docela hravě představíte téma, na jaké se příběh odehrává.

Konec a začátek

20. června 2017

Začíná léto. V této době se ve mně vždycky mele spousta podivných pocitů. Mám touhu být divoká a nikým nespoutaná. Mám chuť si naplno užívat života:-). Jsem opět v mé milované Itálii. Ano, v Itálii, kde jsem toho už tolik zažila a kde to mám opravdu velmi ráda. Tentokrát jsem se vrátila na místo nedaleko Lago di Garda.

Žila jsem již před staletími

29. května 2017

Je půlnoc. Zrovna otáčím poslední stránku další zajímavé knihy. V mysli mě napadá, že bych se vám o ní měla zmínit. Ano, její název se skrývá v nadpisu tohoto článku. A jak už jeho znění napovídá, jedná se o knihu věnovanou tématu regrese. Toto téma je pro mě velmi zajímavé.

Mocný dar příběhu

12. května 2017

Co pro mě znamená příběh? Bezesporu nádherný a hlavně neskutečně mocný dar. Dar? Ano, dar. Nevěříte? Uvěříte:-). Vlastně si stačí pouze uvědomit, že každý příběh v sobě nosí velmi mocné kouzlo. Kouzlo, které nás dokáže k mnohému inspirovat.

Už jsi někdy přemýšlel, proč jsem se objevila ve tvém životě?

1. května 2017

Možná ano. Možná ne. Věř tomu, že já o tom čas od času přemýšlím. Ráda vzpomínám na den, kdy jsme se my dva poprvé setkali. Vím, už je to mnoho dnů, měsíců i roků. Ale ani tak nemůžu zapomenout, co všechno jsme v sobě za tu dlouhou dobu dokázali probudit.

Život bez knih je jako dětství bez pohádek

12. dubna 2017

Jednou za čas naleznu v naší poštovní schránce zpravodaj z místa, kde žiju. Dříve jsem ho jen tak zběžně prolétla, ale už nějaký ten rok zpátky se do něj velmi ráda začtu. A proč o tom dnes píšu:-)? Asi proto, že na jedné z posledních stránek mi do očí cvrnkl jeden citát od naší místní knihovnice.

Pohled do očí

11. března 2017

Už jste se někdy pokoušeli zamyslet nad tím, co s námi dělá, když si s někým upřeně pohlédneme do očí? Je to síla, že ano? Máte to rádi, či nikoliv? Já rozhodně ano. Zvláště, když při tom mám takové to zvláštní vzrušující pnutí po celém těle. Je to jako orgasmus při milování.

Můj vánoční dáreček

30. prosince 2016

Jedním z mých oblíbených dárečků jsou bezesporu knihy. S touto mojí vášní ke knihám se vůbec nikde netajím. Každý rok je tedy báječným zvykem, že alespoň jeden takový balíček na mě pod stromečkem čeká. Letos se ke mně tímto způsobem dostala kniha Bůh chodí po světě vždycky inkognito.

Koně jsou andělé bez křídel

18. prosince 2016

Vy, kteří jste četli můj předchozí článek o splněném snu, už víte, že koně jsou součástí mého života. V den, kdy mě moje kamarádka poprvé vzala na svoji koňskou farmu, byly moje pocity tak zvláštním způsobem okouzlující, že jsem to sama až nechápala. Dnes je všemu jinak.

Splněný sen

1. prosince 2016

Před pár dny jsem prožila opravdu krásné a nezapomenutelné odpoledne. Počasí sice nebylo nic moc, vzhledem k zimnímu a nepříjemně vlhkému období, ale i tak jsem byla plná nadšení a radosti. A důvod? Po dlouhé době jsem se vydala navštívit jednu moji opravdu výjimečnou kamarádku Pavlu.

Jak lépe pochopit naše děti

7. srpna 2016

Dnes tu mám trochu odlišné téma. Proč tomu tak je? No asi proto, že jak moje malé a hodné děťátko roste do poněkud většího a vzpurnějšího puberťáka, začínám se čas od času jeho přeměny tak trochu děsit. Teď je mu osm let, ale i tak to už někdy stojí pěkně za to:-).

Mnich, který prodal své ferrari

12. července 2016

Zvláštní název pro knihu, že ano? Ale přesně tato kniha si mě našla mezi hromadou dalších v knihkupectví. Že by náhoda? To sotva:-)! Jednoduše to tak mělo být. V okamžiku nákupu jsem však ještě nevěděla, jak úžasný tento úlovek bude.

Čtyři podoby lásky

1. července 2016

V těchto dnech si s rodinou užívám jednu z našich obvyklých letních dovolených. A jak už bývá mým zvykem, i na tuto dovolenou si s sebou beru nějaké to zajímavé počteníčko. Tentokrát je to kniha Ten, který si všímal od Andyho Andrevse. Napadlo vás někdy, že každý člověk vnímá lásku úplně jiným způsobem?

Jak se naučit žít

12. června 2016

Jedna z mých kamarádek mi zapůjčila knihu s velmi lákavým názvem Den, kdy jsem se naučil žít. Napsal ji Laurent Gounelle. Tento autor rozhodně patří mezi mé velké oblíbence. Vřele všechny jeho knihy doporučuji. Pokaždé v nich najdete velmi poutavý příběh.

Dárek

18. května 2016

Dát někomu něco, co je jenom tvoje. To je jedna z úžasných myšlenek z knihy Jedenáct minut. Kdo ji napsal? No přece Paolo Coelho. Právě před chvíli se mi tato myšlenka usídlila v hlavě. Vykouzlila mi úsměv na tváři. Přemýšlím, koho bych mohla něčím obdarovat. Momentálně tu se mnou nikdo není.

Tvé přání je mi rozkazem

25. dubna 2016

Znáte tuto větu, že ano? Tato tolik povzbudivá slova ke mně přichází různou formou, ale dnes to bylo skrze vzpomínky na jeden z dávných večerů. Tenkrát jsem se dívala se synem na pohádku o Aladinovi. Očička mu nadšeně zářila. Jak tento kouzly prosycený příběh skončil, naše povídání se strhlo směrem k naším přáním a snům.

Proč nám vadí, když někdo dělá věci jinak

12. března 2016

Proč mě dnes napadla právě taková otázka? Vlastně ani nevím:-). Ale určitě jste se už i vy ve svém životě setkali s tím, že vám chtěl někdo navykládat, jakým způsobem máte něco dělat, nebo dokonce, jaký život máte vést a stále dokola se vás tak snažil ve svém utvrzení přesvědčovat.

Andělé v mých vlasech

22. prosince 2015

Tato kniha je světový bestseller. Je krásná, procítěná, i když na můj vkus místy až příliš smutná. I přesto ji mohu vřele doporučit. Téma andělé mám opravdu velmi ráda. Takové knihy, jako píše Lorna Byrneová, ale bohužel nejsou až tak časté.