Blog

Co je to Awakening

V tomto článku bych ráda objasnila, o čem vlastně Awakening masážní terapie je. Pro mě osobně je to to něco, co je v mé praxi zcela zásadní a jedinečné. Není to jen obyčejná masáž, kde jde o to protáhnout svaly a uvolnit bolest. Tady jde o něco mnohem hlubšího. Je to masáž, kde se zapojuje vědomý dotek, ale také zvuk.

Awakening je o rozpomínání se na samu sebe. Je to cesta od utrpení k radosti. Je to proces od lži k pravdě. Je o celkové harmonii těla i mysli. Dokáže tělo uvolnit a zároveň v něm rozproudit blahodárnou životní energii.

Awakening terapie probíhá formou velmi hluboké a bezbolestné masáže. Dochází při ní k detoxikaci tkání a především k uvolnění svalů i nervové soustavy, což vede k odbourání různých bloků, strachů a traumat. Spouští neurobiologické procesy, které harmonizují chemii mozku. Awakening terapie zahrnuje i lymfodrenáž a reflexní masáž chodidel, pracuje také s akupresurními a marmovými body.

Životní energie by nám měla v těle přirozeně proudit. Hlavní kanál se nachází v blízkosti páteře. Většina lidí ho však má velmi zanesený či dokonce zablokovaný, což má pak za následek těžký a nenaplněný život. Nakládáme si na sebe víc a víc starostí a povinností a celkově to jde s námi z kopce. Nevíme, jak s tímto kolotočem přestat.

Ale nemusí to tak být. Každý máme kvalitu svého života ve svých rukách. K jeho lepšímu naplnění se lze dostat různými cestami. Je jich opravdu hodně. Přes všechny starosti a smutky je však jen málokdy dokážeme zahlédnout, natož abychom se po nich vydali. A právě jedna z cest je Awakening. Tento jedinečný celek propojených masáží dokáže naši životní energii zase plně rozproudit, dovést ji do těch míst, kde už dlouho nebyla a kam neměla možnost se dostat.

Awakening terapie je pro člověka velmi silný zážitek. Je to obohacující zkušenost, která vede k harmonizaci nejen těla a našeho zdraví, ale i celkového života.

Když se tuto cestu rozhodnete vyzkoušet, můžeme spolu vytvořit prostor, který Vám umožní se lépe poznat, rozvíjet a posílit své pravé já. Pokud se budete v mé přítomnosti cítit příjemně, mohu se stát vašim průvodcem při péči o tělo, uvědomění, přijetí a odpuštění. Společně si připomeneme, jak je důležitá přítomnost TADY A TEĎ a jak všechno souvisí se vším. Masáží aktivovaná životní energie pomáhá nejen léčit tělo a duševní stavy, ale napomáhá i duchovnímu probuzení. Dochází k celkovému propojení, pochopení a přijetí.

Já sama jsem velmi šťastná, že něco takového přišlo do mého života a můžu to zase předávat dál.

A nesmím zapomenout na harmonizační nástroje, které jsou této jedinečné terapie neoddělitelnou součástí. Dlouhé roky jsem poslouchala různé relaxační nahrávky před spaním, ale když je člověk vytváří svým vlastním bytím, je to něco úplně jiného. Zvuk má totiž také svoji velkou léčivou a harmonizační sílu. Používám s oblibou tibetské mísy a zvonky Koshi. Nechybí ani malé činelky, které svým cinknutím dokáží uzavřít auru tak, aby do ní nic škodlivého nemohlo. Naše tělo se léči a duše si zpívá radostí. Je toho tolik, co pro sebe můžeme snadno udělat:-).

Při Awakening terapii si můžeme také dát záměr, aby se v nás něco přepsalo či vyčistilo.

Awakening je pro mě ucelený systém, jak si můžeme vylepšit zdraví našeho těla, ale také jak si lépe užít život, který jsme sem přišli žít...


(obrázek - zdroj Pinterest)


Zpět na blog
Lenka Prošková

Lenka Prošková

Ví, že má život takový, jaký si ho udělá. Ráda se učí nové dovednosti, které pak obohacují ji i její okolí. Lenka je autorka tří knih pro ženy Všechno má svůj čas, Krásná neznámá a Zdání klame. Píše nejen knihy, ale také články, díky nimž se snaží ostatní inspirovat k celkové harmonii života. A poslední velkou novinkou je, že svoji klidnou energii začala druhým nabízet v harmonizačních masážích. Laskavý vědomý dotek formou masážní terapie Awakening udal nový směr nejen jí, ale už i mnohým dalším…

Lence můžete napsat na info@lenkaproskova.cz. Najdete ji i na Instagramu.