Blog

Co jsem poslední roky dělala

Možná jste zaznamenali, že jsem poslední dva a půl roku nebyla vůbec veřejně aktivní. Určitě si zasloužíte malé vysvětlení. Covidové divadélko a všechno co následovalo, bylo totiž pro mou dušičku trochu moc silné kafe. Jednoduše jsem se rozhodla, že se toho účastnit nebudu. Prodej knih přehodila na distributorskou firmu a rozhodla se dopřát si čas na to, aby mi do života mohlo přijít něco nového. Moje duše to tak prostě chtěla.

Zpočátku se zdálo, že se nic konkrétního neděje. Volný čas jsem využívala především na procházky přírodou a čas s kamarády a rodinou. Toulat se lesem mělo svůj konkrétní záměr, vyčistit si hlavu a posílit své zdraví přirozeným pohybem. Nic víc jsem od této příjemné činnosti nechtěla. Ale pak se ve mně zničehonic začala probouzet zvědavost o okolo rostoucí bylinky. Chtěla jsem znát jejich účinky a jak mohou lidem pomoci. Trošku starobylá zábava, ale nešlo jinak. Fytoterapie se stala mým prvním poznáním v oblasti zdraví.

Celou sezonu jsem něco trhala a sušila. Syn mě začal nazývat babkou kořenářkou, bylo to úsměvné. Srandičky, srandičky, ale když jsme se pak díky bylinkám dokázali v rodině zbavit kdejakého zdravotního neduhu, něco se v jeho vnímání změnilo a moji novou zábavu začal plně respektovat. Bylinkové čaje a tinktury se tak nenásilně staly naší každodenní součástí. Přirozenou cestou jsme si budovali imunitu a celkové zdraví.

Samozřejmě si toho všimlo i mé blízké okolí. Sem tam k nim totiž zabloudil nějaký ten dáreček z lesa:-). Zvykli si, že je zásobuju čajíčky a vším možným, třeba třezalkovým olejem na bolest, který se stal velmi oblíbeným. Kapacitu na to, abych to dělala ve větším měřítku, jsem však neměla. A tak mi do života vtrhla čínská medicína. Studovala jsem čínský pentagram a spolu s tím i východní zvyky. Cítila jsem, že mám k tomu všemu velmi blízko. Naučila jsem se pracovat s informační medicínou, a poté mě okouzlila i aromaterapie. Ale všechno to byly jen kousíčky, které do sebe ne a ne zapadnout.

Bylo to zvláštní. Neustále jsem něco hledala, ale nevěděla jsem co.


Zpět na blog
Lenka Prošková

Lenka Prošková

Ví, že má život takový, jaký si ho udělá. Ráda se učí nové dovednosti, které pak obohacují ji i její okolí. Lenka je autorka tří knih pro ženy Všechno má svůj čas, Krásná neznámá a Zdání klame. Píše nejen knihy, ale také články, díky nimž se snaží ostatní inspirovat k celkové harmonii života. A poslední velkou novinkou je, že svoji klidnou energii začala druhým nabízet v harmonizačních masážích. Laskavý vědomý dotek formou masážní terapie Awakening udal nový směr nejen jí, ale už i mnohým dalším…

Lence můžete napsat na info@lenkaproskova.cz. Najdete ji i na Instagramu.