Blog

Kdo teď vlastně jsem?

S příchodem mého nového poslání v oblasti relaxace a harmonizace těla se mě lidé čím dál častěji ptají: Jak bys označila, to co děláš?

Dovolila bych si zde poznamenat, že všichni jsme mnohovrstevné bytosti. Ale víte co? Vlastně je jedno, jak sami sebe nazýváme nebo jak se definujeme skrze role, které v životě zastáváme. Pro někoho jsem matka, pro jiného zase sestra či kamarádka, a pro někoho mohu být třeba průvodcem či holistickou masérkou.

Ano, měla jsem i jiné nálepky, ale znáte to, některá označení pro nás během života ztratí váhu a opouštíme je, i když pro nás byla v minulosti velice důležitá a plně jsme se s nimi ztotožňovali. Šuplíčky s nálepkami už mě přestávají bavit. Můžu být přece kýmkoliv chci. A ne, nepovažuji se ani za jogínku. Ten obrázek se mi prostě líbil a k tomuto tématu mi připadalo, že se dokonale hodí. Během dne můžeme vystřídat nepopsatelné množství svých rolí, kdo ví, co osoba na obrázku uvnitř sebe prožívá:-)…

Možná bychom se mohli všichni otevřít myšlence, že jsme mnohem víc, než si myslíme. Rozhodně je v pořádku, ať už to cítíme jakkoliv. Ale na jednu skutečnost bychom neměli zapomínat. Nic z toho, jak se nazýváme, není celou pravdou. Je to jen jednou vrstvou nás samých. Proto doporučuji neulpívat na představě, kdo máme být nebo kým bychom se chtěli stát. Nenechejte se ničím omezovat a jen prostě buďte sami sebou. Bytostí, co ráda tvoří a pozoruje svět kolem sebe. Bytostí, co si dovoluje projevit své dary ostatním. Bytostí, co žije naplno.


(obrázek - zdroj Pinterest)


Zpět na blog
Lenka Prošková

Lenka Prošková

Ví, že má život takový, jaký si ho udělá. Ráda se učí nové dovednosti, které pak obohacují ji i její okolí. Lenka je autorka tří knih pro ženy Všechno má svůj čas, Krásná neznámá a Zdání klame. Píše nejen knihy, ale také články, díky nimž se snaží ostatní inspirovat k celkové harmonii života. A poslední velkou novinkou je, že svoji klidnou energii začala druhým nabízet v harmonizačních masážích. Laskavý vědomý dotek formou masážní terapie Awakening udal nový směr nejen jí, ale už i mnohým dalším…

Lence můžete napsat na info@lenkaproskova.cz. Najdete ji i na Instagramu.