Blog

Být spolu

Dnes je slunovrat. Jaký to mocný a zvláštní den. Ještě nikdy jsem o žádném slunovratu tolik věcí nečetla. Tentokrát se ke mě informace hrnuly ze všech stran. Jako by se v lidech něco probouzelo. Jako by chtěli všichni znát tajemství života na zemi. I já jsem byla hodně moc zvědavá a pátrala ve svém nitru, co to jen šlo. Transformace. Další slovo, které dýchalo skrze všechny články. Taky jste si toho všimli?

A jak jsem trávila slunovrat já?

Večer proběhlo mé oblíbené setkání s přáteli. Byli jsme však neobvykle klidní. Seděli jsme kolem stolu. Nedaleko nás plápolal oheň v krbu. Uprostřed stolu hořela svíčka obklopená čerstvě usušenými pomeranči. Její světlo nás přivádělo k sobě. Všichni jsme na ni koukali a zároveň popíjeli lahodně voňavoučký svařáček. Každý povídal o svém životě, přátelích, zážitcích, prostě o čemkoliv, co nám zrovna proběhlo hlavou.

Ale proč o tom píšu?

Připadala jsem si jako v nějakém minulém životě. Jako někde, kde neexistoval žádný internet ani televize. Lidé byli opravdu spolu. Měli zájem jeden o druhého. Důvěřovali si. Dávali si vzájemnou pozornost, pohlazení i pochopení. Jejich srdce se zalévala láskou. Byli v proudu pohody. Spolu. Nerozluční.

Mezi obrovské radosti mého života určitě patří být s někým, kdo se chce cítit dobře. Naše srdíčka se pak spojí neviditelným provázkem a navzájem se vyživují vším krásným, co se v nás najdeme. Je to vzácnost. I když v mém okolí už se pár takových jedinců najde. Ze srdce za ně děkuji.


Zpět na blog
Lenka Prošková

Lenka Prošková

Ví, že má život takový, jaký si ho udělá. Ráda se učí nové dovednosti, které pak obohacují ji i její okolí. Lenka je autorka tří knih pro ženy Všechno má svůj čas, Krásná neznámá a Zdání klame. Píše nejen knihy, ale také články, díky nimž se snaží ostatní inspirovat k celkové harmonii života. A poslední velkou novinkou je, že svoji klidnou energii začala druhým nabízet v harmonizačních masážích. Laskavý vědomý dotek formou masážní terapie Awakening udal nový směr nejen jí, ale už i mnohým dalším…

Lence můžete napsat na info@lenkaproskova.cz. Najdete ji i na Instagramu.