Blog

Žila jsem již před staletími

Je půlnoc. Zrovna otáčím poslední stránku další zajímavé knihy. V mysli mě napadá, že bych se vám o ní měla zmínit. Ano, její název se skrývá v nadpisu tohoto článku. A jak už jeho znění napovídá, jedná se o knihu věnovanou tématu regrese. Toto téma je pro mě velmi zajímavé. Jestli máte podobné sympatie, nemůžete tento příběh minout.

Jen v krátkosti. Kniha vypráví o novinářce, která se rozhodla napsat o návratu do minulosti. Vůči regresi je dost skeptická. I přesto se nechává zkušeným odborníkem uvést do hypnotického transu. Tím se spustí hned celá lavina vzpomínek, jenž se odehrávají za vlády krále Jana z Walesu. Historický příběh je chvílemi velmi drsný, ale samozřejmě v sobě skrývá i velký kus romantiky. Zajímavé je, jak se její minulý život prolíná v postavách, které ji obklopují v přítomnosti.

Tento silný a napínavý příběh mě několikrát přiměl k zamyšlení nad svým vlastním životem. Tedy lépe řečeno nad svými vlastními životy. Ano, i já věřím v reinkarnaci a jsem přesvědčena, že toho mám už spousty za sebou.

Proč?

Myslím, že k tomuto přesvědčení jsem došla ve svém nynějším životě už mnohokrát. Nejsilnější uvědomění mě zasáhlo v době, kdy jsem řešila své rozpadající manželství. Tenkrát jsem dostala hned několik znamení, že to, co se mi děje, je jen reakce na můj předešlý život. Je to sice už několik let nazpátek, ale i tak vím, že je toto přesvědčení pravdivé. Kdo ví, co jsem tehdy prováděla. Jen doufám, že jsem se poučila natolik silně, že tentokrát jsem vše ustála tak, aby mě nic podobného dále nepronásledovalo:-).

Regresi jako takovou jsem nikdy nepodstoupila. Ano, zajímá mě, ale vyvolává ve mně jistý respekt. Jak všichni víme, stát se může všelico. Možná i to, že jednoho dne najdu dostatek odvahy a něco podobného podstoupím. Třeba se pak dozvím odpovědi na otázky, které v sobě nosím. Nicméně teď na to připravena ještě ani zdaleka nejsem. A jak to máte vy?


Zpět na blog
Lenka Prošková

Lenka Prošková

Ví, že má život takový, jaký si ho udělá. Ráda se učí nové dovednosti, které pak obohacují ji i její okolí. Lenka je autorka tří knih pro ženy Všechno má svůj čas, Krásná neznámá a Zdání klame. Píše nejen knihy, ale také články, díky nimž se snaží ostatní inspirovat k celkové harmonii života. A poslední velkou novinkou je, že svoji klidnou energii začala druhým nabízet v harmonizačních masážích. Laskavý vědomý dotek formou masážní terapie Awakening udal nový směr nejen jí, ale už i mnohým dalším…

Lence můžete napsat na info@lenkaproskova.cz. Najdete ji i na Instagramu.