Blog

Kousek mé cesty

Když jsem dopsala svoji první knihu, napadala mě pořád znovu a znovu jedna a ta samá otázka.

Co dál?

Docela dost dlouho trvalo, než jsem vlastně o mém psaní dokázala někomu říct. Jo, můj syn to věděl, ale jinak nikdo. Nakonec se mým prvním čtenářem stala moje kamarádka Evička. Dušička, která mi vždycky rozumí:-).

Zpočátku jsem si vůbec nevěřila, byl to prostě jen takový pokus. Ale psala jsem dál a dál. Evička četla a četla. Já se postupně zdokonalovala. Byl to proces učení. Dalo mně to opravdu hodně. Během té doby se zotavovalo moje sebevědomí. A taky rostla chuť na této cestě zůstat a vytrvat.

Přicházela první semínka odvahy. Knihu jsem vytiskla a poslala do třech nakladatelství. Jedno se ozvalo. Podepsala jsem smlouvu. Jenže něco bylo v nepořádku. Moje srdce řvalo NE! Ale já ho neposlouchala.

Samozřejmě to byla chyba. Jenže na to jsem přišla až za pár měsíců. Všechno bylo strašně zdlouhavé, pořád jsem se musela o něco někoho doprošovat. Jejich přístup mě šíleně zklamal. Nakonec jsem se naštvala a naši spolupráci ukončila. Konečně mi totiž došlo, že to není cesta, kterou se chci vydat. Kdybych své srdce poslechla hned, ušetřilo by mi to opravdu hodně času. Člověk se prostě pořád učí:-).

A zase tu byla otázka Co dál?

Můj sen mě hnal pořád dopředu. Vzdát jsem se nemínila. Když to nešlo tak, věděla jsem, že to půjde jinak. Protože mi práce na počítači vždycky šla, přihlásila jsem se do kurzu grafika:-). Během tří týdnů jsem se měla naučit programy, které jsem k zhmotnění svého snu o tištěné knize potřebovala. Jenže tak snadné to samozřejmě být nemělo. Byla jsem opravdu hodně naivní. Práce grafika je totiž dost velká piplačka:-))). Abych byla dobrá, musela bych tomu věnovat víc času, než jsem měla. Jenže já chtěla psát. Nechtěla jsem se zdržovat tím, co moje vášeň rozhodně nebyla.

A co mě to konečně naučilo?

Když potřebuješ pomoc, řekni si o ni!!! Fakt hodně důležitá věta. Nesmyslná hrdost, že to zvládnu sama, musela jít stranou.

Jak to pokračovalo dál, si můžete přečíst v dalším článku:-).


Zpět na blog
Lenka Prošková

Lenka Prošková

Ví, že má život takový, jaký si ho udělá. Ráda se učí nové dovednosti, které pak obohacují ji i její okolí. Lenka je autorka tří knih pro ženy Všechno má svůj čas, Krásná neznámá a Zdání klame. Píše nejen knihy, ale také články, díky nimž se snaží ostatní inspirovat k celkové harmonii života. A poslední velkou novinkou je, že svoji klidnou energii začala druhým nabízet v harmonizačních masážích. Laskavý vědomý dotek formou masážní terapie Awakening udal nový směr nejen jí, ale už i mnohým dalším…

Lence můžete napsat na info@lenkaproskova.cz. Najdete ji i na Instagramu.