Blog

Zlomené srdce

Něco takového v životě překvapilo asi každého z nás. Možná patříte mezi ty lidi, kteří tuto bolestnou záležitost už úspěšně překonali. Možná však patříte k těm ostatním, jež jsou v této situaci čerstvě a nevědí co dělat.

I moje srdce už bylo samozřejmě několikrát zlomené.

Je to minulost. Nicméně kdo mě doopravdy zná, ví, že se záležitostmi srdce bojují víceméně neustále. Mé srdce jde totiž většinou někam úplně jinam, než mu radí můj mozek. Je to můj ustavičný vnitřní boj:-).

Člověk se prostě pořád učí. Pořád roste po životním žebříku vzhůru. Buď roste partner pomaličku s ním, nebo se jejich cesty rozcházejí. Důležité je, nebrat si to osobně. Je to přece pokaždé zkušenost, která nás posouvá dál.

Knihy Petra Casanovi jsou pro mě vždycky přímý zásah do žhavého. Pokaždé v nich najdu něco, co zrovna řeším. Připadá mi to až neuvěřitelné. Hltám slůvko po slůvku a nestačím žasnout.

Není to tím, že by mě snad Petr znal osobně a psal své knihy přímo pro mě:-). Trefí se z úplně jiného důvodu. Vztahy totiž řeší úplně všichni. Řeším je já, řeší je i moji přátelé. Někdo z té strany a někdo zase z jiné. Ale pořád je to pro všechny téma číslo jedna.

Nebo si snad myslíte, že je tomu jinak?

Kniha Dvanáct srdcí je podle mě vhodná úplně pro každého, kdo si přeje své vztahy zlepšit. Toužíte vztahovým problémům lépe porozumět? Tak čtěte:-). Poznáte tak velmi poutavý příběh chlapce, který se skrze prožitky dvanácti osob postupně přemění na opravdového chlapa:-). Je to nádherná kniha. Je nejen o tom, jak najít cestu k partnerovi, ale hlavně o tom, jak ji najít sám k sobě.


Tady jsem pro vás vybrala pár důležitých vět na ukázku:

Polibek je nejkrásnější řeč, které jsme schopni.

Bez konců nemohou přijít začátky.

Když prožíváme takovou knihu života, která nás baví, přáli bychom si ji číst snad tisíc let.

Život je změna a změna je život.

Důvěra je největší důkaz lásky.

Když ženu ignoruješ, jen ji učíš, jak má žít bez tebe.

Vnímej i to, co nebylo řečeno.

Osudový vztah nepadá z nebe, ten se vytváří.

Váží jen tři sta gramů, přesto se bez něj lidské tělo neobejde. Lékaři říkají, že je to jen krevní pumpa – proč nás tedy bolí, když se máme něco naučit, a proč nás naopak hřeje, když se cítíme šťastní?


Přemýšlejte o svém srdci. Vlastně i o svých zdánlivě neřešitelných vztazích. Tato kniha vám určitě ukáže cestu, jak na to jít jinak. Možná konečně porozumíte tomu, co vám tolik dlouhých roků unikalo. Souvislosti života jsou někdy dost nepochopitelné. Já přesto věřím, že dříve či později jim porozumíme úplně všichni.


Zpět na blog
Lenka Prošková

Lenka Prošková

Ví, že má život takový, jaký si ho udělá. Ráda se učí nové dovednosti, které pak obohacují ji i její okolí. Lenka je autorka tří knih pro ženy Všechno má svůj čas, Krásná neznámá a Zdání klame. Píše nejen knihy, ale také články, díky nimž se snaží ostatní inspirovat k celkové harmonii života. A poslední velkou novinkou je, že svoji klidnou energii začala druhým nabízet v harmonizačních masážích. Laskavý vědomý dotek formou masážní terapie Awakening udal nový směr nejen jí, ale už i mnohým dalším…

Lence můžete napsat na info@lenkaproskova.cz. Najdete ji i na Instagramu.