Blog

Život je sbírka okamžiků

Ano, právě okamžiky tvoří náš život. Je jen na nás, jaké si ve vzpomínkách vybereme. Já mám tu výhodu, že se umím radovat i z těch nejobyčejnějších. A díky tomu mám ze svého života tak velkou radost:-).

A jak to máte vy? Umíte se těšit z vašich prožitých okamžiků? Co třeba právě teď? Jak na vás působí chvíle, kdy čtete tyto řádky, které vás vybízejí k zavzpomínání na všechno možné, co máte za sebou a co je vaší neodmyslitelnou součástí?

Já třeba právě teď poslouchám skvělou hudbu. Sice sedím u počítače a píšu, ale mé srdce tančí. Cítím se velmi svobodná. Dělám, co mě baví. Je to fajn pocit. Mnohé ve mně probouzí. A už je to tady. Myslí mně prolétají první náhodné vzpomínky:-).

Vzpomínám si na svoji první dovolenou s kamarádkami. Na den, kdy jsem stála přímo pod vodopádem a nechala na sebe stékat proudy ledové vody. Ale třeba taky na první noc strávenou na lodi v přístavu. Je toho ale mnohem víc. Velmi silná vzpomínka patří jednomu z mých nejdojemnějších dnů, kdy se narodil můj syn. Ráda vzpomínám i na to, jak jsem poprvé tančila se zavázanýma očima, nebo na jeden z mnoha polibků, který byl však výjimečný svojí situací a také tím, kdo mě právě líbal. Jsou to rovněž chvíle, kdy jsem v dětství poprvé plavala v moři a ve svých ústech ucítila jeho slanou chuť. Mé vzpomínky patří i okamžiku, kdy jsem poprvé zahlédla létající racky nad hlavou. Jejich hravost mě nikdy nepřestane udivovat. A další vzpomínky od moře na sebe nenechávají dlouho čekat. Jsem totiž naprostý vodomil:-). Vzpomínám si, jak jsem skočila z lodi do moře a potopila se kousek pod hladinu. Podmořský život mě vlastně uchvacuje pořád dokola:-).

Mé zážitky mají pokaždé jiný nádech, to je asi všem jasné. Někdy se u nich směju a někdy zase brečím. Se svoji vlastní sbírkou okamžiků jsem však velmi spokojená. Vím, že bez nich bych to prostě nebyla já:-).


Zpět na blog
Lenka Prošková

Lenka Prošková

Ví, že má život takový, jaký si ho udělá. Ráda se učí nové dovednosti, které pak obohacují ji i její okolí. Lenka je autorka tří knih pro ženy Všechno má svůj čas, Krásná neznámá a Zdání klame. Píše nejen knihy, ale také články, díky nimž se snaží ostatní inspirovat k celkové harmonii života. A poslední velkou novinkou je, že svoji klidnou energii začala druhým nabízet v harmonizačních masážích. Laskavý vědomý dotek formou masážní terapie Awakening udal nový směr nejen jí, ale už i mnohým dalším…

Lence můžete napsat na info@lenkaproskova.cz. Najdete ji i na Instagramu.