Blog

Jak se naučit žít

Jedna z mých kamarádek mi zapůjčila knihu s velmi lákavým názvem Den, kdy jsem se naučil žít. Napsal ji Laurent Gounelle. Tento autor rozhodně patří mezi mé velké oblíbence. Vřele všechny jeho knihy doporučuji. Pokaždé v nich najdete velmi poutavý příběh.

V této knize se dočtete, jaké to je, když vám jednoho krásného dne někdo oznámí, že brzy zemřete. Toto téma nemusí být vůbec smutné, jak by se mohlo na první pohled zdát. Asi můžu prozradit, že ani nikdo nezemře. Jde především o dlouhou cestu za sebepoznáním, o přehodnocení vztahu k druhým, ke světu a hlavně k sobě samému.

Co říkáte? To zní zajímavě, že ano?

Moc se mi líbila hlavně ta část, kdy se Jonathan (hlavní postava knihy) rozhodl vykonávat dobré skutky. Začal tak kolem sebe rozlévat radost. Ta měla tu úžasnou moc, že přeměnila jeho okolí v mnohem šťastnější.

Nepřipomíná vám to tak trochu můj předchozí článek Dárek? Jonathan byl sice mnohem odvážnější, protože vyjadřoval slovní pochvalu nebo dával opravdové fyzické dárky, což je určitě mnohem náročnější než se jen na někoho usmívat. Ale nějak se začít musí, ne? Hlavní je ten nádherně hřejivý pocit, který se ve vás při podobné situaci usídlí:-).


Zpět na blog
Lenka Prošková

Lenka Prošková

Ví, že má život takový, jaký si ho udělá. Ráda se učí nové dovednosti, které pak obohacují ji i její okolí. Lenka je autorka tří knih pro ženy Všechno má svůj čas, Krásná neznámá a Zdání klame. Píše nejen knihy, ale také články, díky nimž se snaží ostatní inspirovat k celkové harmonii života. A poslední velkou novinkou je, že svoji klidnou energii začala druhým nabízet v harmonizačních masážích. Laskavý vědomý dotek formou masážní terapie Awakening udal nový směr nejen jí, ale už i mnohým dalším…

Lence můžete napsat na info@lenkaproskova.cz. Najdete ji i na Instagramu.