Blog

Harmonizační nástroje

Povědomí o tom, že hudba má léčivé účinky na naše tělo i mysl mezi lidmi sílí. Ano, je to tak. V dřívějších dobách o tom lidé běžně věděli, ale jak už to v historii lidstva bývá, často na to dobré zapomínáme. Naštěstí se vždycky najde někdo, kdo si vzpomene a tyto vědomosti mezi lidi zase vrátí.

V dnešních dobách už i u nás tyto znalosti ožívají a postupně se do našich běžných životů vrací. Začínáme si uvědomovat sílu harmonizačních nástrojů a hudby jako takové. Zvykáme si na představu, že naše tělo, mysl a orgány vibrují v určitých frekvencích. Pokud se tyto frekvence nějakým způsobem "rozladí", mohou se objevit vnitřní problémy, nemoc…Tělo a mysl však mají jednu úžasnou vlastnost, a to, že pokud jim dáme vhodný vnější impuls, určité univerzální harmonizující vibrace, jsou schopné se do jisté míry "znovuvyladit" a uzdravit.

Je možné, že ty jsi o nich zatím nic neslyšela, tak mi prosím dovol, abych ti některé z nich představila.

K terapii Awakening neodmyslitelně patří tibetské mísy. Po masáži se přikládají přímo na zakryté tělo. Co jsi ale určitě slyšela je fakt, že lidské tělo je tvořeno velkým procentem z vody. A co dělá voda? Je šiřitelem vibrací. Takže když se tibetské mísy rozezní, velice snadno se léčivé vibrace rozeběhnou do každičkého koutu našeho těla. Šíří se podobně jako kruhy na hladině vody.

A co dokáží tyto vibrace?

Dokáží toho opravdu hodně. Dokáží totiž proniknout i do hloubky, takže jejich léčivé energii neunikne krev, orgány ani kosti, k nimž se dotekem ruky nedostaneme. Umí toho ale mnohem víc. Současně energetizují a navozují stav hluboké relaxace. Vibrační hladiny jsou pro mozek vysoce uvolňující. Tento stav, kdy se zpomalí tok myšlenek, nastupuje hluboký klid. V takovém případě dochází k navození stavu, který nám umožňuje nastartovat jedinečný proces růstu nových neuronových buněk. Naše tělo se tak dostává do mnohem lepší pohody a vitality. To vše za předpokladu, že jsou tibetské mísy kvalitní a vzájemně sladěné. Ty, se kterými pracuji, jsou vyrobeny přímo v Indii u tamních mistrů. A aby byl účinek ještě lepší, jsou spojeny s numerologickou mřížkou mé osoby.

Pak používám koshi zvonky. Je to vlastně taková domácí zvonkohra z bambusu, vyrobena na úpatí Pyrenejí pomocí pečlivé řemeslné práce. Jsou přesně laděné. Vytváří hru čistých tónů, které si hned po prvním poslechu zamilujete. Já je poznala na mé první Awakening terapii. Jelikož jsem je při hraní neviděla, hned po skončení celého procesu jsem si je vyžádala k ukázání. A světe div se, za pár dnů už zdobily náš domov, kde si je každý kolemjdoucí rád rozezněl. Je to prostě láska. Krystalický relaxační zvuk tě nechá v němém úžasu.

Jako závěrečnou tečku Awakening terapie u mě uslyšíš tinksha činelky. Jako všechny nástroje, co používám, i tyto jsou ručně vyrobené. Když s nimi udeřím o sebe, rezonují jedinečným identickým zvukem, který dokáže poskytnout čistící účinek a vyrovnání energie.

Harmonizačních nástrojů je samozřejmě celá řada, mezi nejzajímavější jistě patří gongy, ale také křišťálové mísy, dešťové sloupy, zvonkové vlny, ladičky či třeba handpany...


Zpět na blog
Lenka Prošková

Lenka Prošková

Ví, že má život takový, jaký si ho udělá. Ráda se učí nové dovednosti, které pak obohacují ji i její okolí. Lenka je autorka tří knih pro ženy Všechno má svůj čas, Krásná neznámá a Zdání klame. Píše nejen knihy, ale také články, díky nimž se snaží ostatní inspirovat k celkové harmonii života. A poslední velkou novinkou je, že svoji klidnou energii začala druhým nabízet v harmonizačních masážích. Laskavý vědomý dotek formou masážní terapie Awakening udal nový směr nejen jí, ale už i mnohým dalším…

Lence můžete napsat na info@lenkaproskova.cz. Najdete ji i na Instagramu.