Blog

Moje velká vášeň

Dnes nastal čas prozradit, co mě baví a naplňuje štěstím. Jak mnozí tušíte jsou to knihy. Nicméně není to tak zdaleka všechno. Kromě knih, fantazie a snění je toho ještě mnohem víc:-).

Tak třeba můj život. Mám ho moc ráda. Baví mě. Teda alespoň většinou:-). Nikam se nehoním, prostě se snažím užívat si vše, co přijde. A to je to, co bych si přála naučit každého kolem sebe. Život je pak mnohem více příjemnější. Všechno jde tak nějak samo. Hlavně netlačit příliš na pilu, to je totiž cesta do pekel. Pochopila jsem, že když se člověk až příliš snaží, nikam to nevede. Maximálně tak ke stresu a nespokojenosti. Mnohem lepší je se uvolnit, jen tak plynout a zaposlouchat se do svého srdce:-).

Jeden z mých skvělých kamarádů mi nedávno řekl: Ty jsi až nebezpečně optimistická. Já prostě nechápu, jak může v dnešní době někdo takový existovat:-).

A co na to já?

No co by, jen jsem se usmála. Ten kluk mě zná už dvacet let. Ale asi nikdy ho nepřestanu udivovat. On miluje jaká jsem. A vím, že by chtěl být úplně stejný:-). Jenže mu to prostě občas nejde.

Co s tím? Ptá se mě často.

I mě samozřejmě čas od času polapí pasti nějaké té nepříjemnosti. Ale pokaždé se na to snažím dívat z nadhledu. Když to člověk umí, tak nástrahy života nějak lehčeji překonává. Vlastně je to otázka nastavení. Někdo vidí to špatné a někdo zase to dobré. Sami si to vybíráme:-). A to přesně pokaždé odpovídám mému kamarádovi.

Celou pravdou však je, že ať už se mi děje v životě cokoli, vždycky to má dvě stránky. Špatnou i tu dobrou. Rozhodně je důležité vidět obě. Jedna bez druhé prostě není. Důležité je, co z toho v nás necháme zakořenit. Co z toho člověk upřednostní.

Nevím, kdy jsem se naučila hledat ve všem to dobré. Jedno vím však jistě. Je to způsob žití, který vás zaručeně přivede ke štěstí a spokojenosti.

A co je tedy moje velká vášeň?

Jednoznačně poklidný život, ale rozhodně plný skvělých zážitků, lásky a přátel. To prostě miluju:-))).


Zpět na blog
Lenka Prošková

Lenka Prošková

Ví, že má život takový, jaký si ho udělá. Ráda se učí nové dovednosti, které pak obohacují ji i její okolí. Lenka je autorka tří knih pro ženy Všechno má svůj čas, Krásná neznámá a Zdání klame. Píše nejen knihy, ale také články, díky nimž se snaží ostatní inspirovat k celkové harmonii života. A poslední velkou novinkou je, že svoji klidnou energii začala druhým nabízet v harmonizačních masážích. Laskavý vědomý dotek formou masážní terapie Awakening udal nový směr nejen jí, ale už i mnohým dalším…

Lence můžete napsat na info@lenkaproskova.cz. Najdete ji i na Instagramu.