Blog

Setkání s knihou Kurandera

Byl takový ten hodně upršený den. Dívala jsem se z okna. Trávník a všechno kolem bylo až nezvykle sytě zelené. Připadalo mi to, jako když upravujete fotku a přidáváte živý filtr. Někdy to vypadá až nepřirozeně, ale dnes to byla opravdová skutečnost. Radovala jsem se spolu s přírodou. Vnímala jsem, jak je jí dobře. A bylo dobře taky mně.

Když vtom jsem zahlédla na cestě blížící se poštovní auto. Uvnitř sebe jsem zajásala. Mé nové knihy byly zde!!! Zanedlouho už jsem koukala na 6 pokladů, které budou co nevidět zdobit moji knihovnu. Nastala chvíle rozhodování, kterou začnu číst první…Ano, byla to Kurandera:-). Doslova se mi z ní tajil dech. Už dlouho mě tak krásně silný pocit z knihy nepolapil. Ženská energie z ní doslova tříštila. Dalších pár večerů jsem hltala stránku za stránkou a děkovala za to, že mi tato kniha přišla do cesty.

Ženská témata jsou teď v kurzu, že ano?

Všechny bychom se rády staly vědomými ženami. Sice asi málo která z nás se může rozjet do Peru za hadí šamankou a nechat se tam od ní několik měsíců učit, ale něco udělat přece jen můžeme.

Můžeme se vzdělávat pomocí knih, meditovat a procvičovat si různé techniky ke zvyšování vědomí, prostě a jednoduše na sobě začít jakkoliv pracovat:-))).

Máme možnost volby začít svůj život přetvářet podle toho, jak to uvnitř sebe cítíme. Máme možnost začít se více propojovat s přírodou, i se svou vnitřní podstatou. Máme právo volby zapomenout na závislosti na mužích, a raději než je vlastnit a přetvářet k obrazu svému, je nechat svobodné, ale zároveň jim velmi jemným způsobem ukazovat, co to láska vlastně je…

Ženy jsou přece učitelky lásky a života, tak si toho važme a rozvíjejme se.

A co že to láska vlastně je?

Láska je energie, která člověka vede k malým i velkým věcem. Neexistuje mocnější síla. To, co k ženám přitahuje muže, není jen fyzická krása ženy, ale hlavně energie, která se v ní pohybuje. I o tom se můžete v knize Kurandera dočíst:-).

Nejmocnější zbraní ženy je její vnitřní síla.

Muži se jí často bojí, ale to pramení jen z nevědomosti. Ženská energie není ani trochu bojová, ale je přirozeně láskyplná. My ženy prostě žijeme proto, abychom milovali. Bez lásky naše duše ztvrdne a náš život není hoden toho, aby byl nazýván životem.

S velkou úctou této knize děkuji, že mi to všechno připomněla.


Zpět na blog
Lenka Prošková

Lenka Prošková

Ví, že má život takový, jaký si ho udělá. Ráda se učí nové dovednosti, které pak obohacují ji i její okolí. Lenka je autorka tří knih pro ženy Všechno má svůj čas, Krásná neznámá a Zdání klame. Píše nejen knihy, ale také články, díky nimž se snaží ostatní inspirovat k celkové harmonii života. A poslední velkou novinkou je, že svoji klidnou energii začala druhým nabízet v harmonizačních masážích. Laskavý vědomý dotek formou masážní terapie Awakening udal nový směr nejen jí, ale už i mnohým dalším…

Lence můžete napsat na info@lenkaproskova.cz. Najdete ji i na Instagramu.