Blog

Čtyři podoby lásky

V těchto dnech si s rodinou užívám jednu z našich obvyklých letních dovolených. A jak už bývá mým zvykem, i na tuto dovolenou si s sebou beru nějaké to zajímavé počteníčko. Tentokrát je to kniha Ten, který si všímal od Andyho Andrevse.

Napadlo vás někdy, že každý člověk vnímá lásku úplně jiným způsobem? Možná ano. Možná ne. Láska je největší lidská potřeba. A právě skrze tuto knihu ji můžete zase o něco lépe pochopit:-).

Poznáte v ní čtyři způsoby, jak dávat lásku správně najevo. Každý tento způsob navíc autor přirovnává k určitému zvířátku, což je nejen velmi zábavné, ale také to slouží k mnohem lepšímu zapamatování.

První způsob, jak potřebujeme projevovat lásku, je pomocí skutků. Tento typ člověka autor přirovnává ke zlaté rybce, protože té ke spokojenosti docela dobře postačí, když ji nakrmíte a sem tam ji vyčistíte vodu v akváriu.

Druhý způsob je pomocí pochvaly či ocenění, což odpovídá štěňátku, které nejvíce odměníte pochvalou či nějakým malým pamlskem.

Třetí způsob je pomocí doteku. Napadla vás kočka? Ano:-). Přesně toto zvířátko je to, které ze všeho nejvíce touží po pohlazení a pomazlení.

Čtvrtým a posledním způsobem je láska projevovaná pomocí stráveného času. Tuto potřebu autor přirovnává ke kanárkovi, který údajně ze všeho nejvíce ocení, když se jeho blízký člověk pohodlně usadí vedle jeho klece a zaposlouchá se do jeho nádherného zpívání.

No uznejte sami, není to skvěle vymyšlené:-)?

Všechny typy se dají podle autora samozřejmě všelijakými způsoby kombinovat.

Teď by určitě chtělo najít si trochu klidu a o potřebách svých i svého protějšku alespoň v krátkosti popřemýšlet. Důležité však je, abyste mu i sami za sebe sdělili, za jaký typ se považujete. Pak se možná konečně dočkáte přesně takového projevu lásky, o kterém tolik sníte:-).

Možná jste zvědaví, za jaký typ považuji sama sebe. Přemýšlela jsem o tom docela dlouho. Musím uznat, že dokážu ocenit asi všechny zmíněné způsoby. Ze všeho nejvíce se ale rozhodně ztotožňuji s kočkou. Dotek je pro mě zřejmě ze zmíněných způsobů projevu ten nejdůležitější:-).


Zpět na blog
Lenka Prošková

Lenka Prošková

Ví, že má život takový, jaký si ho udělá. Ráda se učí nové dovednosti, které pak obohacují ji i její okolí. Lenka je autorka tří knih pro ženy Všechno má svůj čas, Krásná neznámá a Zdání klame. Píše nejen knihy, ale také články, díky nimž se snaží ostatní inspirovat k celkové harmonii života. A poslední velkou novinkou je, že svoji klidnou energii začala druhým nabízet v harmonizačních masážích. Laskavý vědomý dotek formou masážní terapie Awakening udal nový směr nejen jí, ale už i mnohým dalším…

Lence můžete napsat na info@lenkaproskova.cz. Najdete ji i na Instagramu.