Blog

Život bez knih je jako dětství bez pohádek

Jednou za čas naleznu v naší poštovní schránce zpravodaj z místa, kde žiju. Dříve jsem ho jen tak zběžně prolétla, ale už nějaký ten rok zpátky se do něj velmi ráda začtu.

A proč o tom dnes píšu:-)?

Asi proto, že na jedné z posledních stránek mi do očí cvrnkl jeden citát od naší místní knihovnice. Jednoduše mě velmi zaujal. Rozhodla jsem se s vámi o něj podělit.

,,Život bez knih je jako dětství bez pohádek, jako mládí bez lásky, jako stáří bez klidu.”

Když jsem si tato slova přečetla, opět jsem si uvědomila, jak velké štěstí mám. Knihy jsou moji neodmyslitelnou součástí. Jsou něco překrásného a úžasného. Vždycky v nich najdu to, co právě hledám.

Že je to celé nesmysl?

Ne, to rozhodně není. Jen si to sami vyzkoušejte a uvidíte. S knihou v ruce můžete odpočívat, učit se, smát se, ale třeba i brečet nebo zažívat vše, co se vám v životě nedostává. Je to dobrodružství, které máme všichni nadosah.

Čtení bývá navíc často velmi inspirativní. Může nás přivést k mnoha životním změnám. Ty mohou být zpočátku klidně jenom maličké. Ale už jen to, že pro sebe něco nového uděláme, nás pak může posunout dál. K oněm velkým krokům, které se třeba jednou stanou naším životním milníkem a na které pak budeme později s úžasem v srdci vzpomínat.

Nemusíme všichni nutně číst knihy o lásce, jaké mě baví a jaké píšu. Je přece spousty zajímavých témat. Každý se zajímáme o něco jiného, ale každý si přece mezi tou velkou spoustou knih může nalézt právě tu svoji. Právě tu, která mu přinese radost do života a navíc ho nádherně obohatí.

Nechcete přece skončit tak, jak tvrdí onen citát, který jsem v tomto článku zmínila.

Nebo snad ano:-)?


Zpět na blog
Lenka Prošková

Lenka Prošková

Ví, že má život takový, jaký si ho udělá. Ráda se učí nové dovednosti, které pak obohacují ji i její okolí. Lenka je autorka tří knih pro ženy Všechno má svůj čas, Krásná neznámá a Zdání klame. Píše nejen knihy, ale také články, díky nimž se snaží ostatní inspirovat k celkové harmonii života. A poslední velkou novinkou je, že svoji klidnou energii začala druhým nabízet v harmonizačních masážích. Laskavý vědomý dotek formou masážní terapie Awakening udal nový směr nejen jí, ale už i mnohým dalším…

Lence můžete napsat na info@lenkaproskova.cz. Najdete ji i na Instagramu.