Blog

Nejprostší radost

Je krásný podzimní den. Slunce se na obloze střídá s mraky. Někdy jsou bílé jako beránci, někdy zase temné, jako by mělo začít každou chvíli sněžit. A ten vítr. To je opravdová síla. S uchváceným výrazem ve tváři se dívám skrze okno na zahradu. Pozoruji, jak se všechny stromy a květiny poddajně ohýbají. Nemají s tím vůbec žádný problém. Prostě se ohnou, kdykoliv je třeba. Líbí se mi i spadené listy divoce se prohánějící po trávníku. Všímám si i okolních barev. Je to jako pestrá paleta. Jedním slovem nádhera. Rozmanitost přírody mě nikdy nepřestává udivovat. A tak se dívám dál. Užívám si prostou radost z toho, že mám tak krásný výhled.

A stejným způsobem mě udivují i příběhy. Zrovna dnes jsem dočetla další příběh od mnicha, který prodal své ferrari. Tentokrát s názvem Tajné dopisy. Opět mě napadá jedno jediné slovo: Nádhera:-)..

Příběhy tohoto autora jsou výjimečné. Každý by si je měl přečíst. Vím, někdo na osobní rozvoj prostě není. Ale je to škoda. Já sama v těchto knížkách vidím opravdu hodně moudrosti. Není to žádná moudrost, jakou nás učili ve školách. Je to moudrost, která je zábavná, krásná a pro šťastný život nesmírně důležitá. Sama sebe se ptám, kde bych tak asi dneska byla, kdybych takové knihy četla dříve:-).

Život je cesta, to přece víme všichni. Tato kniha je hodně o cestování a poznávání. O poznávání nejen krásných lidí a míst po celém světě, ale především o poznávání důležitostí našeho života. Možná si myslíte, že už všechno víte. Možná ale potřebujete čas od času něco připomenout. A právě proto vám tuto knihu opět vřele doporučuji. Mimo jiné se v ní také dočtete, jaký je smysl života. A to za to přece stojí, ne? Tak hurá do toho:-)...


Zpět na blog
Lenka Prošková

Lenka Prošková

Ví, že má život takový, jaký si ho udělá. Ráda se učí nové dovednosti, které pak obohacují ji i její okolí. Lenka je autorka tří knih pro ženy Všechno má svůj čas, Krásná neznámá a Zdání klame. Píše nejen knihy, ale také články, díky nimž se snaží ostatní inspirovat k celkové harmonii života. A poslední velkou novinkou je, že svoji klidnou energii začala druhým nabízet v harmonizačních masážích. Laskavý vědomý dotek formou masážní terapie Awakening udal nový směr nejen jí, ale už i mnohým dalším…

Lence můžete napsat na info@lenkaproskova.cz. Najdete ji i na Instagramu.